В Івано-Франківську відкрили перші кулінарні курси “Кухарики” для дітей-сиріт. Протягом десяти занять їх вчитимуть готувати перші та другі страви, десерти, випічку. Усі рецепти розраховані на те, щоб страви зробити в домашніх умовах.

Про те, як навчають дітей готувати, йдеться у матеріалі Суспільного.

За словами старшої майстрині Івано-Франківського фахового коледжу ресторанного сервісу та туризму Раїси Здельник, тема сьогоднішнього заняття — приготування холодних закусок. Також дітей вчать прикрашати страви, правильно подавати їх та користуватися столовим приладдям.

В Івано-Франківську відкрили перші кулінарні курси “Кухарики” для дітей-сиріт

“Ми докладаємо зусиль, щоб навчити їх готувати страви в домашніх умовах. Ми вже пройшли кілька курсів: перші страви, вироби з тіста — робили рогалики й відправляли їх військовим на передову”, — каже Раїса Здельник.

15-річна Катерина Бірюкова разом з подругою готує бутерброди зі сиром. Дівчина каже: канапки робить часто, але сьогодні дізналася про новий для себе спосіб різати сир — трикутниками.

“Я не дуже вмію готувати. Все, що я можу, — зварити пельмені. Тож вирішила пройти такі курси. Мої подружки також прийшли сюди. Мені дуже сподобалося”, — розповідає Катерина Бірюкова.

За словами керівниці відділу комунікації та документообігу служби у справах дітей Галини Гривінської, до участі в кулінарних курсах залучили дітей від 8 до 17 років

“В середньому у нас 15-17 дітей. Якщо є більше, вони стають по двоє. Але загалом розраховано, що кожна дитина сама готує окрему страву. Ми бачимо, що їм це потрібно, і це дуже корисно для їхнього повсякденного життя”, — пояснює Галина Гринівська.

Джерело