Відомий кухар Євген Клопотенко вирішив спробувати нову страву, яку приготував з української квасолі. Виглядає апетитно та вже хочеться її приготувати.
На своїй сторінці в instagram Клопотенко розмірковував, що робити з квасолею, яку можна готувати не лише у борщі та вінегреті.
Євген зауважив, що ми не використовуємо квасолю на всю її потужність, це дуже український продукт, але хочеться скуштувати її в інших не традиційних стравах.
Хочеться так, щоб це був продукт легкої одержимості і великого тренду. Тому я зробив хрумку квасолю. Це як чіпси чи попкорн, але крутіше. Воно таке, що має бути у кафе, бістро, ресторанах, магазинах, барах, серед улюблених снеків, вдома до українського вина чи улюбленого фільму та на вечірках у хіпстерів. ну одним словом, модний продукт широкого спектру застосування. - написав Клопотенко.
Також він приготував свою смакоту, та поділився рецептом.
Відваріть 200 г квасолі майже до готовності. Злийте воду і дайте їй повністю обсохнути. 2 ст.л. кукурудзяного крохмалю змішайте з розмарином, меленим часником, сухою цибулею і дрібкою солі. Обваляйте у цьому квасолю і печіть 15 хвилин при температурі 200 градусів.
Зробіть соус тартар. Два яйця вбийте у чашу блендера, додайте 1-2 ч.л. солодкої гірчиці, 1 ст.л. винного оцту чи лимонного соку та почніть збивати, додаючи тоненькою цівкою олію (120-150 мл), доки соус не стане густим. Потім додати до соусу дрібно нарізаний солоний огірок, перемішати і поперчити за смаком.
Джерело