Відомий кухар Євген Клопотенко вирішив спробувати нову страву, яку приготував з української квасолі. Виглядає апетитно та вже хочеться її приготувати.

На своїй сторінці в instagram Клопотенко розмірковував, що робити з квасолею, яку можна готувати не лише у борщі та вінегреті. 

Як чіпси чи попкорн, але крутіше: Євген Клопотенко вигадав нову страву з традиційної української квасолі

Як чіпси чи попкорн, але крутіше: Євген Клопотенко вигадав нову страву з традиційної української квасолі

Євген зауважив, що ми не використовуємо квасолю на всю її потужність, це дуже український продукт, але хочеться скуштувати її в інших не традиційних стравах.

Хочеться так, щоб це був продукт легкої одержимості і великого тренду. Тому я зробив хрумку квасолю. Це як чіпси чи попкорн, але крутіше. Воно таке, що має бути у кафе, бістро, ресторанах, магазинах, барах, серед улюблених снеків, вдома до українського вина чи улюбленого фільму та на вечірках у хіпстерів. ну одним словом, модний продукт широкого спектру застосування.  - написав Клопотенко.

Також він приготував свою смакоту, та поділився рецептом.

Відваріть 200 г квасолі майже до готовності. Злийте воду і дайте їй повністю обсохнути. 2 ст.л. кукурудзяного крохмалю змішайте з розмарином, меленим часником, сухою цибулею і дрібкою солі. Обваляйте у цьому квасолю і печіть 15 хвилин при температурі 200 градусів.

Зробіть соус тартар. Два яйця вбийте у чашу блендера, додайте 1-2 ч.л. солодкої гірчиці, 1 ст.л. винного оцту чи лимонного соку та почніть збивати, додаючи тоненькою цівкою олію (120-150 мл), доки соус не стане густим. Потім додати до соусу дрібно нарізаний солоний огірок, перемішати і поперчити за смаком.

Як чіпси чи попкорн, але крутіше: Євген Клопотенко вигадав нову страву з традиційної української квасолі

Джерело